Een nieuwe digi ronde… Het mag geen dia’s vertonen meer heten omdat we tegenwoordig een digitale projector gebruiken waar ooit een diaprojector met liefst zo’n 250 watt aan licht en zo mogelijk een mooi lichtsterk objectief van Leitz of Zeiss het werk moest verrichten! Maar dat is slechts een technische verandering omdat de moderne beamer ook mooie beelden projecteert. Enne… Al was, nee is het ouderwetse dia op zich nog steeds een beetje mooier kunnen we nu wel, zonder een weekje op het ontwikkelen onze dia film te wachten en ze – al dan niet achter glas - in te ramen, ineens genieten van wat we gemaakt hebben. En het aardigste is wel dat waar ooit het dia een absoluut eindproduct was  waar je niets meer aan kon veranderen, je nu lekker nog even op het beeldscherm in Photoshop of een ander programma kunt knutselen tot het digitale dia helemaal naar je zin is. Dat vlekje in de rechter hoek is zo verdwenen en dat iets te donkere deel kan snel even opgelicht worden zodat niemand meer weet dat we toch een foutje maakten! Enne, tante Bets kan je desnoods gewoon even in een bos laten verschijnen al is ze er nooit geweest! Mooi allemaal!

En van dat mooie willen we komende donderdagavond allemaal even genieten. Breng je beste VIER dia’s mee op een stickie en het komt helemaal voor elkaar! We hebben Rob van der Most zo ver gekregen dat hij zijn licht bij dat van de beamer voegt zodat een gedegen commentaar, al dan niet aangevuld met de inbreng van de leden, een ieder zal vertellen wat ervan gevonden wordt! En nog even dit; je hoeft het lekker niet eens te zijn met dat commentaar, en je mag er zelf ook best even op wijzen dat je… En dan vertel je gewoon waarom het zo’n puik ding is dat je het deze avond wilde laten zien! Dat brengt leven in de brouwerij en daar drááit een fotoclub op! Kortom op 14 november  is iedereen, al dan niet voorzien van op stickies verblijvende dia’s weer van harte welkom!  Ik zie jullie weer en verheug me nu al op een groots kleurenfeest op ons scherm!

Namens de Programmacommissie,

Ruud.